Docenten Slagwerk

René van Lokven - slagwerk

Mijn naam is René van Lokven en ik ben bij St. Cecilia docent slagwerk. Tevens sta ik als instructeur/dirigent voor de 3 slagwerkgroepen die de vereniging rijk is. Naast mijn werkzaamheden bij St. Cecilia ben ik nog werkzaam bij diverse andere verenigingen en ben ik eigenaar van Beat it Slagwerkopleidingen uit Veghel. Een slagwerkschool met naast een eigen hoofdlocatie, 3 nevenvestigingen en maar liefst 18 muziekverenigingen in haar bestand. Samen met onze 17 docenten zijn we elke dag van de week bezig met waar ons hart ligt: Slagwerk!
Wanneer je het leuk lijkt om ook slagwerk te leren spelen krijg je van mij een gratis proefles en mag je een tijdje les gehad te hebben mee spelen in de “Samenspeelgroep Drums”. Om daarna via de jeugdslagwerkgroep en uiteindelijk de slagwerkgroep je hoogstaande kunsten te vertonen. Ik heb er zin dus tot snel op die proefles!

Richard Woudenberg

Richard Woudenberg begon op 8-jarige leeftijd met het volgen van trommellessen bij muziekvereniging Prins Bernhard in Apeldoorn. Al snel mocht hij bij het slagwerkensemble spelen van deze vereniging. Op 19-jarige leeftijd begon Richard met het geven van lessen voor gestemd en ongestemd slagwerk.

Momenteel is Richard werkzaam als slagwerkdocent bij muziekschool OOST in Wageningen, muziekvereniging Prins Bernhard in Apeldoorn, muziekvereniging Excelsior in Cothen en muziekvereniging NSFC in Nijkerk. Ook is hij instructeur van het opleidingsslagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard en wordt hij regelmatig gevraagd om muzieklessen te geven in het basisonderwijs. 

Als uitvoerend muzikant speelt Richard bij het slagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard uit Apeldoorn en bij het slagwerkensemble van muziekvereniging Cadenza uit Twello. Sinds april 2017 treedt hij samen met singer/songwriter Sabien Bouw op in heel Nederland. 

Onderscheidingen:

- Winnaar Nederlands Kampioenschappen concertwedstrijden (2005, 2015 & 2019)
-  Winnaar Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen (2016 & 2018)
- World Champion First Division concert contest percussion ensembles (2009)
-  World Champion World Division concert contest percussion ensembles (2013 & 2017)

 

 • Blaasorkesten

  Blaasorkesten

  Sint Cecilia is maar liefst twee blaasorkesten rijk: het Opleidingsorkest en het Blaasorkest.

 • Slagwerkorkesten

  Slagwerkorkesten

  Onder leiding van instructeur René van Lokven timmert het Slagwerkorkest flink aan de weg.

 • Opleidingen

  Opleidingen

  Sint Cecilia investeert ruimschoots in Opleidingen, oftewel de toekomst van de vereniging.

  Vrienden van Sint Cecilia

  De Vrienden van Sint Cecilia zorgen samen met sponsoren voor een stabiele financiële basis onder de vereniging.