Docenten Slagwerk

René van Lokven - slagwerk

Mijn naam is René van Lokven en ik ben bij St. Cecilia docent slagwerk. Tevens sta ik als instructeur/dirigent voor de 3 slagwerkgroepen die de vereniging rijk is. Naast mijn werkzaamheden bij St. Cecilia ben ik nog werkzaam bij diverse andere verenigingen en ben ik eigenaar van Beat it Slagwerkopleidingen uit Veghel. Een slagwerkschool met naast een eigen hoofdlocatie, 3 nevenvestigingen en maar liefst 18 muziekverenigingen in haar bestand. Samen met onze 17 docenten zijn we elke dag van de week bezig met waar ons hart ligt: Slagwerk!
Wanneer je het leuk lijkt om ook slagwerk te leren spelen krijg je van mij een gratis proefles en mag je een tijdje les gehad te hebben mee spelen in de “Samenspeelgroep Drums”. Om daarna via de jeugdslagwerkgroep en uiteindelijk de slagwerkgroep je hoogstaande kunsten te vertonen. Ik heb er zin dus tot snel op die proefles!

Marc Dufour - slagwerk

Marc is werkzaam bij Beat-it en is een klassiek geschoolde slagwerkdocent en als geen ander thuis in de wereld van pauken en marimba. Marc schrijft slagwerkmuziek voor slagwerkgroepen en andere muziekarrangementen. Naast al zijn slagwerklessen is Marc tevens dirigent van enkele harmonieorkesten is hij verbonden als docent aan een conservatorium in België. Hij behaalde in 1988 het einddiploma slagwerk aan het Stedelijk Conservatorium te Oostende, waarvoor hij tevens de regeringsmedaille kreeg. Aan het Lemmensinstituut te Leuven (België) behaalde hij in 1990 de eerste prijs notenleer met onderscheiding en in 1993 de eerste prijs slagwerk met onderscheiding. In 1996 behaalde hij met grote onderscheiding (cum laude) het diploma 'Master in Music'. In datzelfde jaar behaalde hij een specialisatiegraad en Hoger Diploma slagwerk met grote onderscheiding. Als docent is Marc tussen 1993 en heden verbonden aan verschillende Vlaamse muziekacademies en heeft hij les aan de slagwerkleerlingen van de slagwerkgroep EMOS in Borkel en Schaft. Als slagwerker en percussionist was hij van 1993 tot 2004 vast verbonden aan de musicalafdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. Van 1990 tot heden werkt hij als freelance slagwerker bij deFilharmonie, De Vlaamse Opera en het Vlaams Muziek Theater. Hij is dirigent van de slagwerkgroep EMOS (Borkel en Schaft, Nederland), de fanfare EMOS (Borkel en Schaft), de slagwerkgroep De Toekomst (Olen, België) en harmonie Juliana (Waalre, Nederland).

 • Blaasorkesten

  Blaasorkesten

  Sint Cecilia is maar liefst twee blaasorkesten rijk: het Opleidingsorkest en het Blaasorkest.

 • Slagwerkorkesten

  Slagwerkorkesten

  Onder leiding van instructeur René van Lokven timmert het Slagwerkorkest flink aan de weg.

 • Opleidingen

  Opleidingen

  Sint Cecilia investeert ruimschoots in Opleidingen, oftewel de toekomst van de vereniging.

  Vrienden van Sint Cecilia

  De Vrienden van Sint Cecilia zorgen samen met sponsoren voor een stabiele financiële basis onder de vereniging.