Jeugdslagwerkgroep Sint Cecilia

De vereniging stimuleert het samen muziek maken, laagdrempelig en al vroeg in het opleidingstraject. Jonge slagwerkers in opleiding kunnen al binnen enkele maanden instromen in de Jeugdslagwerkgroep (JSG).

Leerlingen die beginnen met les starten op snaredrum. Op de snare-drum leren ze beheersing over de drumstokken en oefenen ze om verschillende ritmes goed te kunnen spelen. De slagwerkers werken toe naar een eerste bouwstenen examen als voorbereiding op het examen voor A- diploma ritmische slagwerk.

In de Jeugdslagwerkgroep maken de slagwerkers kennis met verschillende slagwerkinstrumenten. Op zowel gestemd als ongestemd slagwerk leren ze samen muziek te maken en ritmes te spelen. Hierbij wordt rekening gehouden met individuele kwaliteiten. Iedereen kan op zijn eigen niveau muziek maken, met muzikale uitdaging voor iedereen.

De jeugdslagwerkgroep laat bij verschillende festiviteiten van zich horen met kleine optredens die tijdens de repetitie worden ingestudeerd. Ouders zijn altijd welkom om bij deze optredens en andere verenigingsactiviteiten aanwezig te zijn en te helpen.

De jeugdslagwerkgroep repeteert op donderdag van 18.15 tot 19.00 uur in MFA Oelbroeck onder leiding van instructeur en dirigent Paul Schepers. Paul Schepers verzorgt vanuit zijn bedrijf  “Beat It muziekeducatie” uit Veghel op donderdagmiddag ook de individuele slagwerklessen, samen met Richard Woudenberg.

Het uiteindelijke doel binnen de opleiding is dat de jonge slagwerkers doorstromen naar het Slagwerkorkest (SWO) en/of het Opleidingsorkest (OLO) van de muziekvereniging.

Voor extra info kunt u mailen met: info@mvsintcecilia.nl

 

 

 • Blaasorkesten

  Blaasorkesten

  Sint Cecilia is maar liefst twee blaasorkesten rijk: het Opleidingsorkest en het Blaasorkest.

 • Slagwerkorkesten

  Slagwerkorkesten

  Onder leiding van instructeur René van Lokven timmert het Slagwerkorkest flink aan de weg.

 • Opleidingen

  Opleidingen

  Sint Cecilia investeert ruimschoots in Opleidingen, oftewel de toekomst van de vereniging.

  Vrienden van Sint Cecilia

  De Vrienden van Sint Cecilia zorgen samen met sponsoren voor een stabiele financiële basis onder de vereniging.