Slagwerkorkest Sint Cecilia

Het Slagwerkorkest (SWO) is momenteel een jonge groep slagwerkers die de afgelopen jaren binnen onze eigen vereniging zijn opgeleid. In het Slagwerkorkest spelen de leden op verschillende slagwerkinstrumenten, zowel gestemd en ongestemd slagwerk. Naast het streven naar muzikale uitdaging is een goede sfeer, samen muziek maken, plezier beleven en gezelligheid ook belangrijk.

Om in dit orkest te kunnen spelen is diploma-B op ritmisch slagwerk sterk aanbevolen. Dit diploma vormt een goede basis om in het slagwerkorkest mee te kunnen spelen. Voor slagwerkers die graag meer behendigheid willen krijgen op het gestemde slagwerk of mallets is er de mogelijkheid om tijdens de individuele les ook vaardigheden op melodische instrumenten verder te ontwikkelen. De geleerde vaardigheden worden binnen het slagwerkorkest verder uitgediept.

Jaarlijks heeft het slagwerkorkest meerdere optredens op de agenda staan. Dit wisselt van concerten samen met het Blaasorkest, uitwisselingsconcerten, deelname aan een beoordelingsfestival of een muzikaal avondvullend showconcert.

Het Slagwerkorkest repeteert op donderdag van 19.15 tot 21.00 uur in MFA Oelbroeck onder leiding van instructeur en dirigent Paul Schepers. Paul Schepers verzorgt vanuit zijn bedrijf  “Beat It muziekeducatie” uit Veghel op donderdagmiddag ook de individuele slagwerklessen, samen met Richard Woudenberg.

Slagwerkers worden actief betrokken bij activiteiten van de vereniging, commissies en projectgroepen. Daarnaast worden leden van het slagwerkorkest gestimuleerd om mee te spelen in het opleidingsorkest (OLO) of blaasorkest (BLO) van de muziekvereniging.

Voor extra info kunt u mailen met: info@mvsintcecilia.nl

 

 • Blaasorkesten

  Blaasorkesten

  Sint Cecilia is maar liefst twee blaasorkesten rijk: het Opleidingsorkest en het Blaasorkest.

 • Slagwerkorkesten

  Slagwerkorkesten

  Onder leiding van instructeur René van Lokven timmert het Slagwerkorkest flink aan de weg.

 • Opleidingen

  Opleidingen

  Sint Cecilia investeert ruimschoots in Opleidingen, oftewel de toekomst van de vereniging.

  Vrienden van Sint Cecilia

  De Vrienden van Sint Cecilia zorgen samen met sponsoren voor een stabiele financiële basis onder de vereniging.